Srđan Jovanović je zakleti vegan: Kod nas samo psi i mačke jedu meso, svi ostali su biljojedi

Srđan Jovanović je zakleti vegan: Kod nas samo psi i mačke jedu meso, svi ostali su biljojedi

Autor: | 02/10/2024

0

Iako je iza njega više od dve i po decenije glumačke karijere,  Srđan Jovanović je u centar medijskog interesovanja dospeo nakon voditeljskog angažmana u emisiji „Mentalno razgibavanje”. Zajedno sa Markom Stepanovićem svakog dana druži se sa gledaocima televizije Nova S.

Luka Šarac

 

Kada se kamere ugase, Srđan je pre svega porodičan čovek, koji uživa u zajedničkim trenucima sa suprugom Marijom, sinom Strahinjom I ćerkom Tiom.

Pročitajte: Ispovest Srđana Jovanovića o najvećoj životnoj borbi - Saopštili su nam „vaše dete je sinoć imalo prekid u disanju”

Jovanovići žive u porodičnoj kući u Kumodražu, a njihovo dvorište umnogome se razlikuje od svih ostalih u kraju. Kao veliki ljubitelji životinja spremni su da usvoje napuštene pse i mačke, pa je kod njih uvek bučno i razigrano.

Iz ljubavi prema životinjama Srđan je svojevremeno postao vegetarijanac, pa vegan.

- Imali smo jednu predivnu kucu, udario ju je auto. Našli smo je ispred kapije, u lokvi krvi. Nikada neću zaboraviti taj prizor. Uginula mi je u kolima na putu do veterinara – ispričao je za HELLO!.

Instagram

 

- Vratili smo se kući očajni i slomljeni. Kada mi je Marija ponudila sarme koje najviše volim, odbio sam i da ih pogledam. Od tada je prošlo nekoliko godina, a on meso nije ni okusio.

Srđan Jovanović s vremenom je iz ishrane izbacio mleko i mlečne proizvode.

- Osetio sam neverovatnu promenu u organizmu, imam mnogo više snage i energije.

Inače, pre Srđana se za vegetarijanstvo zainteresovala njegova supruga, što je njemu bio povod da zbija šale.

- Stalno sam pravio šale na račun njenog veganstva, tim pre što su mene u Crnoj Gori od rođenja „kljukali” pršutom i mlekom. Smatrao sam da je veganstvo ekstrem, a ispalo je da sam najveći zagovornik.

Luka Šarac

 

Budući da imaju baštu, na stolu im je svakodnevno neprskani paradajz, paprika, luk… Uspevaju im jabuke i šljive, maline i kupine, ali i kivi, godži bobice, razno začinsko bilje.

Pročitajte: Kuvajte sa ćerkom Anice Dobre, Minom Sovtić -  Veganski recept koji ćete obožavati

Srđan Jovanović, u svom duhovitom maniru, poručuje da njegova porodica voli životinje u svim oblicima, osim da ih jedu.

- Kod nas samo psi i mačke jedu meso, svi ostali su biljojedi.

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Instagram

Slične Vesti

Najnovije vesti