Ostavio je neizbrisiv trag: Tri godine bez Mande

Ostavio je neizbrisiv trag: Tri godine bez Mande

Autor: | 15/06/2019

0

Danas, 15. juna, navršavaju se tri godine od tragične smrti proslavljenog glumca Milorada Mandića Mande koji je u 56. godini života preminuo na sceni pozorišta "Vuk Karadžić", kada mu je pozlilo za vreme predstave. Vest o smrti glumca koji je zračio toplinom i ostavio za sobom brojne maestralne uloge tog dana potresla je ne samo glumački svet, već i sve one koji su odrastali uz Mandu u emisiji "S one strane duge" i voleli ga gde god se pojavi.

Život je proveo na daskama, gde ga je na kraju, na veliku žalost svih koji su ga poznavali - bilo lično ili ne - i ostavio.

- Nimalo nije lako raditi sve ovo, ne samo što je stresno i nezdravo za čoveka, ogromna energija se troši, ali na svu sreću, ne uzalud. Nije mi žao, niti će mi biti žao ijedne potrošene sekunde. Ne osećam nikakav strah, niti o tome razmišljam. Kada se posao završi on će govoriti više nego bilo čija reč - govorio je Manda, tadašnji upravnik pozorišta "Boško Buha" u svom poslednjem intervjuu za Nedeljnik.

Podsetimo, Milorad Mandić Manda preminuo je 15. juna 2016. godine u 56. godini, a za sobom je ostavio suprugu Anastasiju Anju Mandić, takođe glumicu, i četvoro dece. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.


Na manifestaciji "Dani Danila Bate Stojkovića" u Vrnjačkoj Banji, u avgustu 2018. godine, legendarnom Miloradu Mandiću Mandi dodeljena je posthumna zahvalnica za nesebično pomaganje da ova manifestacija zaživi u Banji.

View this post on Instagram

A post shared by ??Београдски Bремеплов?? (@beogradski_vremeplov_011) on Oct 18, 2018 at 3:55pm PDT


Ni tri godine kasnije bol za Mandom ne jenjava, a žal za ovim večitim mladićem i sanjarem nebesko plavih očiju, koji nas je prebrzo napustio, ostaje doveka.

Hellomagazin.rs Boško Karanovic/Instagram
Tagovi: