Dok Hari i Megan uživaju u poseti Nigeriji, Britanci besne: Sram ih bilo, ko im je to dozvolio!

Dok Hari i Megan uživaju u poseti Nigeriji, Britanci besne: Sram ih bilo, ko im je to dozvolio!

Autor: | 11/05/2024

1

Princ Hari i Megan Markl juče su stigli u trodnevnu posetu Nigeriji.

Već prve fotografije iz glavnog grada Abudže otkrile su koliko je par srećan što ima priliku da prvi put boravi u toj afričkoj zemlji. Međutim, Britanci prilično glasno negoduju.

Andrew Esiebo/Getty Images for The Archewell Foundations

 

Ko im je dozvolio? U čije ime su otišli? Koga predstavljaju? Zar ih nije sramota?... Ovakva i slična pitanja ne prestaju da se nižu na društvenim mrežama.

Pročitajte: Da li je moguće? Dok njegov otac vodi životnu bitku, Harija brine baštovanstvo

Kao što je opšte poznato, Hari i Megan više nisu visoki članovi kraljevske porodice i jasno je da bez posebne dozvole ne mogu da idu u zvanične posete, ali – princ je dobio poziv da dođe u Nigeriju.

Pozvala ga je vojska te zemlje, u sklopu promocije „Invictus Games“, sportske manifestacije koju je on, kao bivši pripadnik britanske armije, osnovao sa ciljem da pomogne ratnim veteranima, penzionisanim i ranjenim vojnicima, kao i njihovim porodicama.

Andrew Esiebo/Getty Images for The Archewell Foundations

 

Iako više nema pravo da nosi oficirsku uniformu sa svim počastima, Hari je pozdravio visoke predstavnike nigerijske armije, koji su mu i salutirali.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa dočekani su uz najviše počasti, kao pravi prinčevski par.

Megan je za ovo putovanje odabrala nekoliko sjajnih stajlinga o kojima se naširoko piše, a tokom razgovora sa predstavnicima raznih nigerijskih organizacija, naročito sa decom, nije skidala osmeh s lica.

Andrew Esiebo/Getty Images for The Archewell Foundations

 

- Vidite li zašto sam se udala za njega? On je tako pametan... I tako inspirativan, jer govori istinu - rekla je Megan dok se Hari obraćao učesnicima jednog skupa.

Njih dvoje još jednim povodom borave u Nigeriji. Reč je o humanitarnoj misiji koju sprovode u okviru njihove fondacije "Archewell".

Andrew Esiebo/Getty Images for The Archewell Foundations

 

Princ često putuje u Afriku i čini se da je tamo najsrećniji. Veoma je vezan za Crni kontinent, baš kao što je bila i njegova majka.

Pročitajte: Poruka Megan upućena Kejt obišla svet - Evo šta je izrekla nakon saznanja o kanceru

Upravo to je jedna od stvari koja posebno iritira Britance. Naime, mnogi smatraju da Hari pokušava da stekne poene i povrati simpatije javnosti u domovini kopirajući lik, delo i misije pokojne princeze Dajane.

Komentari (1)

Loading
Teab 22:24 11.05.2024
Odgovori

Hari je uputio porodici poziv za 10snju proslavu ali kralj je odlucio u to vreme da slavi godisnjicu krunisanja i pritom je zabranio bilo ko da ode i da podrsku Hariju. Otac treba da porazgovara sa sinovima i da se izmire jer krv nije voda a Carls pravi razdor u porodici i Hariju ne priznaje zalaganje u Avganistanu dok je bio u pilotskom odredu.

hellomagazin.rs Photo by Chris Jackson - Pool/Getty Images)

Slične Vesti

Pročitajte još