Ovo ime niko nije očekivao: Ako se Kejt ne pojavi na Vimbldonu, njeno mesto u kraljevskoj loži zauzeće ONA

Ovo ime niko nije očekivao: Ako se Kejt ne pojavi na Vimbldonu, njeno mesto u kraljevskoj loži zauzeće ONA

Autor: | 10/07/2024

0

Povratak Kejt Midlton na Vimbldon pod znakom pitanja

Otkako su počela nadmetanja na Vimbldonu, ne prestaje da se postavlja pitanje da li ćemo videti Kejt Midlton u svečanoj kraljevskoj loži.

Da li će lepa princeza od Velsa uručivati trofeje pobednicima, kao što je radila prethodnih godina? No, ako i izostane, to će biti iz potpuno opravdanih razloga.

Profimedia

 

Kejt se leči od raka, i jasno je da ne bi trebalo da se izlaže riziku i da izlazi u javnost. Pogotovo ne bi smela da se pojavljuje na masovnim događajima dok je pod terapijom.

Pročitajte: Otkriveno zbog čega deca nisu posećivala Kejt dok je bila u bolnici - Razlog će vam slomiti srca

Samo je na kratko smirila naciju i svet kada se pridružila porodici na proslavi rođendana kralja Čarlsa.

Ko će je zameniti ako ne bude mogla da prisustvuje finalnim mečevima na prestižnom grend slemu u Londonu? Da li uopšte iko može da zameni voljenu princezu?

Guliver Getty Images

 

Na stranu sve naše simpatije i subjektivnost, ali dvor ima svoja pravila.

Kejt je patron „All England Lawn Tennis and Croquet Club”, koji organizuje turnir, i otkako joj je kraljica Elizabeta 2016. uručila to zvanje, redovno se pojavljuje na Vimbldonu.

Ove godine je priča drugačija zbog svima dobro poznate situacije.

Profimedia

 

Njeni roditelji Kerol i Majkl pre nekoliko dana primećeni su na jednom meču, što je probudilo nadu da ćemo je ipak videti u finišu takmičenja, ali…

Pošto je povratak Kejt Midlton na Vimbldon pod znakom pitanja, britanski mediji već su objavili ko bi mogao da joj bude zamena. Ovo ime verovatno niste očekivali.

Nije ni kraljica Kamila, ni princeza Ana, ni Zara Tindal… Ako Kejt bude sprečena, njenu ulogu preuzeće Birgit, vojvotkinja od Glostera.

Chris Jackson/Getty Images

 

Gospođa Birgit možda nije mnogo poznata široj javnosti, ali je već decenijama uvažena članica kraljevske porodice. Ima 78 godina, veliki je fan tenisa i udata je za bliskog rođaka kraljice Elizabete princa Ričarda, vojvodu od Glostera.

Ono što je veoma zanimljivo u njenom slučaju jeste činjenica da je svojevremeno postala prva članica britanske kraljevske dinastije koja nije plave krvi.

Julian Finney/Getty Images

 

Rođena je u Danskoj, dolazi iz obične građanske porodice, a titulu je stekla kada se 1972. godine udala za princa Ričarda.

Pročitajte: Činjenica da Kejt Midlton nije izgubila kosu posle hemioterapije ukazuje na to da ima OVAJ rak

On je, inače, sin princa Henrija, mlađeg brata kralja Džordža VI. Jednostavnije rečeno, Elizabetin brat od strica. Kada je rođen, bio je peti u redu za presto. Danas je na 31. mestu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Chris Jackson/Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti