Emotivni susret zabeležile kamere: Kejt Midlton u zagrljaju devojčice koja se bori sa kancerom

Emotivni susret zabeležile kamere: Kejt Midlton u zagrljaju devojčice koja se bori sa kancerom

Autor: | 05/10/2024

0

Dirljiva fotografija Kejt Midlton objavljena je na zvaničnom Instagram profilu princeze i princa od Velsa. Princeza je upoznala fotografkinju Liz Haton (16) koja se bori sa retkim tumorom, a njihov emotivan susret zabeležile su kamere.

Liz, poreklom iz Harogatea u Jorkširu, voli fotografiju i dobila je lični poziv od princa Vilijama da učestvuje u investiciji koju je održao u Vindzoru, piše Dejli mejl.

Liz je takođe bila pozvana zajedno sa svojom porodicom da se privatno sastane sa Vilijamom i Kejt kako bi razgovarali o njihovoj borbi sa rakom. Tokom tog sastanka, Kejt je zagrlila devojku. 

"Bilo je zadovoljstvo upoznati Liz danas u Vindzoru. Ona je talentovana mlada fotografkinja čija su nas kreativnost i snaga inspirisali oboje. Hvala vam što ste podelili svoje fotografije i priču sa nama", stoji u natpisu fotografija koje su Kejt i Vilijam podelili, a koju možete pogledati OVDE.

Profimedia

 

Vilijam je za Liz saznao preko dobrotvorne organizacije London Air Ambulance Chariti, čiji je on pokrovitelj.

„Princ je saznao za Liz preko dobrotvorne organizacije London Air Ambulance Chariti čiji je pokrovitelj i nakon investiture, princ i princeza od Velsa su se privatno sastali sa Liz i njenom porodicom da čuju sve o njenom  putovanju“, rekao je portparol kraljevske porodice. 

Liz je dijagnostikovan dermoplastični tumor. Njena majka je rekla da su joj lekari rekli da joj je ostalo između šest meseci i tri godine života. Nakon pregleda, lekari su otkrili da ima tumore na jajnicima i jetri.

Pročitajte: Evo je Kejt - Posle završenih hemioterapija princeza sa porodicom izašla u javnost FOTO

"Nekada sam bila fokusirana na školske zadatke. Sada sam potpuno prekinula školske zadatke. Ako mi je ostalo još samo tri godine života, koja je poenta?" Liz je rekla za Bi-Bi-Si.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

 

 

Zato je Liz napravila listu želja fotografskih iskustava. Fotografijom je počela da se bavi u šestom razredu kada je štedela za svoj prvi fotoaparat, a do sada je fotografisala vojne, pozorišne predstave na Vest Endu i televizijske emisije.

Komentari (0)

Loading
Redakcija Profimedia

Slične Vesti

Pročitajte još