Vredi probati:  Zdrav domaći sok po receptu Slavice Rokvić, idealan za vrele letnje dane

Vredi probati: Zdrav domaći sok po receptu Slavice Rokvić, idealan za vrele letnje dane

Autor: | 24/07/2024

0

Slavica Rokvić istinski je zaljubljenik u prirodu i zdrav način života, a to se odražava i na njen stil života.

Instagram

 

Majka Nikole i Marka Rokvića pleni lepim i negovanim izgledom, kao i odličnom formom, a za to je dobrim delom zaslužna i pravilna ishrana zasnovana na svežem voću i povrću. Biljke imaju veliki značaj u njenom životu, a osim za ishranu, koristi ih i za negu lica i tela.

Pročitajte: Zdravi čupavci Slavice Rokvić - U receptu nema šećera, jedan trik zlata je vredan

Na društvenim mrežama neretko podeli savete na koje sve načine je moguće iskoristiti lekovite travke, a u njenim objavama nađu se i recepti za preukusne specijalitete.

Slavica Rokvić ovih dana posetila je Taru, odakle se oglasila prepuna utisaka.

- Neverovatno, prelepo prirodno prostranstvo. Prostor koji u meni budi sva čula. Gde se osećam kao u najdivnijoj bajci. Gde se ruže vetrova ukrštaju sa mirisom četinara, lekovitog bilja, šumskih jagoda, borovnica. Bila bih u stanju po ceo dan da berem ovo divno bilje.

Instagram

 

- Ovaj divni lekoviti buket, za jačanje celokupnog organizma, moćni prirodni antibiotik, za ublažavanje bronhitisa, astme, ešerihije koli, kandide, smiruje želudac, dobar je za bubrege i zdravlje žena. Malo li je? Koliko lepote? Kantarion, vranilova trava, hajdučica i ivanjsko cveće - navela je Slavica.

Pročitajte: Ona ne zna za dosadan obrok - Doručak Slavice Rokvić će vas zasititi bez griže savesti

Oduševljena prirodnom lepotom Nacionalnog parka Tara, Slavica Rokvić otkrila je i recept za specijalitet kakav se retko sreće.

- Kod jedne divne žene prvi put sam probala sok od hajdučke trave i dobila recept. Beli sveži cvetovi se potope u vodu 24 sata, dodati malo šećera, mada bih ja dodala meda, limunovog soka i u roku od dva dana mora da se popije.

- Rashlađen, lekovit napitak u ovim letnjim žegama na prirodan način reguliše toplotu organizma. Svako godišnje doba ima svoj miris. Neka ovo leto zamiriše na radost – poručila je puna optimizma.

 

Komentari (0)

Loading
Milan Petrović Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti