Omiljena torta porodice Rokvić bez glutena: Slavica podelila recept star više od 30 godina

Omiljena torta porodice Rokvić bez glutena: Slavica podelila recept star više od 30 godina

Autor: | 16/08/2024

0

Slavica Rokvić važi za odličnu domaćicu i pravog maga u kuhinji, pa ne čudi što svaki recept koji objavi privuče veliku pažnju.

Instagram

 

Na njenom meniju nalaze se i slana i slatka jela, a ono što je karakteristično je njena želja da u pripremanju obroka koristi što više svežeg voća i povrća.

Pročitajte: Vredi probati - Zdrav domaći sok po receptu Slavice Rokvić idealan za vrele letnje dane

Ovog puta majka Marka i Nikole Rokvića podelila je recept star više od trideset godina, i to za tortu “Biljana” koja je zbog predivnog ukusa postala neizostavna na svim proslavama porodice Rokvić.

Povrh svega, bez glutena je.

Sastojci za koru:

- 20 belanaca

- 20 kašika šećera

- 400 g mlevenih oraha

- 400 g rastopljene čokolade

Priprema: 

Belanca umutiti mikserom, a druge sastojke dodati uz pomoć varjače. U okrugli pleh obavezno staviti pek-papir. Peći na 220 stepeni 15 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 30 minuta.

Prekriti koru folijom da ne izgori. Kada se ohladi, iseći patišpanj na tri jednaka dela, odnosno na tri kore.

Instagram screenshot

 

Sastojci za fil:

- 20 žumanaca

- 500 g prah-šećera

- 6 vanilin-šećera

- 500 g putera

Priprema:

Kuvati na pari sve osim putera. Kada se ohladi, umutiti puter i postepeno dodavati fil. Premazati svaku koru. Filovanje završiti filom.

Instagram screenshot

 

- Na kraju tortu dekorišite šlagom i, naravno, ljubavlju. Sve što se pravi uz njenu pomoć dobija poseban ukus - poručila je u objavi Slavica Rokvić.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Instagram