Poslastica od dva sastojka
Ko još ne voli lešnike, posebno kada su fino hrskavi? Baš takva je ova karamelizovana varijanta, koju možete da koristite i kao ukras za kolače i kao savršenu grickalicu dok, na primer nedeljom po podne, uživate u toplini svog doma i gledate neki film...
Pročitajte: Vazdušaste i preukusne - Posne krofne iz kuhinje Kristine Ćetković mekanije su od onih sa mlekom i jajima

Shutterstock
Sastojci
400 g oljuštenih lešnika
300 g šećera
Priprema
Propržite lešnike u tiganju bez ulja. Često mešajte i vodite računa da ne zagore.
Sipajte u šerpu šećer sa 50 ml vode i topite ga da dostigne temperaturu od 120℃. Dodajte lešnike, sklonite šerpu sa vatre i mešajte sve do trenutka kada šećer počne da se beli oko lešnika.
Vratite šerpu na ringlu i pustite da se šećer ponovo istopi; ostavite da se kuva sve dok se ne karamelizuje.
Rasporedite lešnike u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite ih da se ohlade.
Pakujte ih u celofanske kesice ili ih stavljajte u fišeke od papira.
Pročitajte: Poslastica iz kuhinje Ane Ivanović, Bastijan i deca je obožavaju!

Shutterstock
Slične Vesti
Pročitajte još
Lolin i Milin omiljeni desert: Recept za puding kocke Kristine Ćetković i u posnoj varijanti
Recept za puding kocke Kristine Ćetković može biti i u posnoj varijanti
22/03/2025
Saznajte višeMesto gde ljubav živi, zavirite u dom Nikole Rokvića i Bojane Barović (foto)
Dom Nikole Rokvića i Bojane Barović odiše toplinom
20/03/2025
Saznajte višeI za one sa viškom kilograma: Zdrav hleb Mirke Vasiljević, gotov za 15 minuta
Recept Mirke Vasiljević za zdrav hleb
20/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)