Recept Sofije Loren prepun je aroma, a priprema se za svega 15 minuta
Sigurno ste bar jednom čuli čuvenu izjavu Sofije Loren: „Radije bih jela pastu i pila vino, nego nosila veličinu 0“. Na sreću, italijanska filmska diva nije morala da se odriče gastronomskih zadovoljstava zarad dobre linije, a osim u profesiji koja ju je proslavila, odlično se snalazi i za šporetom. Legendarna glumica objavila je dva kuvara u kojima, sasvim očekivano, testenina zauzima centralno mesto. Donosimo vam jedan od njenih najpoznatijih recepata.
Pročitajte: Ručak ne mora biti ni skup ni komplikovan da bi bio sjajan - Recept Jane Milić Ilić oduševio ljubitelje testenine
Sastojci
‒ 60 g maslaca
‒ 3 čena belog luka
‒ korica 3 limuna
‒ 60 ml soka od limuna
‒ 120 ml pavlake za kuvanje
‒ so, biber
‒ 25 g rendanog parmezana
‒ šaka svežeg bosiljka
Recept Sofije Loren jednostavan je za pripremu
Pastu skuvajte na uobičajen način. Sitno iseckajte beli luk, narendajte koricu limuna i iscedite sok. U većem tiganju na umerenoj temperaturi rastopite maslac. Propržite beli luk, dodajte polovinu pavlake za kuvanje i začinite po ukusu. Dinstajte nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Ubacite gotovu testeninu, pa prelijte ostatkom pavlake. Dodajte sok i koru od limuna i mešajte da se sve lepo sjedini. Dodajte sitno naseckan bosiljak i pre serviranja pospite parmezanom.
Slične Vesti
Kuvajte sa Gvinet Paltrou: Recept za najukusnije špagete karbonara
Recept Gvinet Paltrou za jedno od najpoznatijih jela italijanske kuhinje
28/11/2021
Saznajte višePročitajte još
Snežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte višeNikoljdan bez glavnog specijaliteta ne može da prođe! Recept Zorice Brunclik ćete odmah isprobati
Brancin po receptu Zorice Brunclik
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (1)
Ma sve Vam verujemo,Sofija.Vi ste sebi mogli da priustite da jedete pastu,jer ste upecali rezisera koji je mogao skoro da Vam bude tata.Inace,proporcije tela su Vam takve da ste morali da budete na dijetama celi zivot.Ove druge glumice,koje nisu imale srecu da upecaju mocne muskarce,jedu travu kaku bi ostale vitke,i dobile pokoju ulogu.