Recept Gvinet Paltrou za jedno od najpoznatijih jela italijanske kuhinje
Holivudska zvezda Gvinet Paltrou, koja na svom sajtu Goop.com objavljuje recepte za zdravu ishranu i kvalitetniji životni stil, pre nekoliko godina objavila je kuvar jednostavnog naziva „It's All Easy“. Reč je o laganijim obrocima, od smutija koji mogu da posluže kao zamena za doručak, preko supa, predjela i salata, do različitih deserta. Svi sastojci su organskog porekla, sva jela se brzo i lako pripremaju, i sve je toliko ukusno da ćete „olizati tanjir“. Ipak, jedan recept Gvinet Paltrou posebno se ističe – špageti karbonara.
Pročitajte: Sad znamo u čemu je tajna savršenog izgleda - Super zdrav obrok iz kuhinje Dženifer Aniston

Recept Gvinet Paltrou za špagete karbonara
Sastojci
‒ 250 g špageta
‒ 3 jaja
‒ 200 g parmezana
‒ 100 g slanine ili pančete (Gvinet više voli slaninu)
‒ 2 čena belog luka
‒ 4 kašike maslinovog ulja
‒ so i biber
Priprema
Gvinet spremanje čuvene paste karbonara započinje kuvanjem špageti. U ključalu slanu vodu ubacite vašu omiljenu testeninu i kuvajte onoliko koliko je naznačeno na pakovanju.
Dok se testenina kuva u tiganju na maslinovom ulju propržite slaninu da posatane hrskava. Tek tada joj dodajte iseckan ili izgnječen beli luk. U posebnoj posudi umutite jaja, dodajte parmezan i biber. Kad je testenina skuvana, procedite je i vruću ubacite u smesu s jajima. Dodajte slaninu i sve dobro izmešajte, ne vraćajući je na runglu.
Pročitajte: Lagano i ukusno - Recept za najpopularniju pastu na svetu

Promo
Recept Gvinet Paltrou krije jedan trik ‒ kada umutite jaja i parmezan, smesa će podsećati na kajganu, i to je odlično. Ne zaboravite da sačuvate šoljicu vruće vode u kojoj su se kuvali špageti, napomena je slavne glumice, jer je upravo taj dodatak najvažniji za postizanje svilenkaste teksture umaka.
Slične Vesti
Pročitajte još
Proglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte višeStigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte višeLolin i Milin omiljeni desert: Recept za puding kocke Kristine Ćetković i u posnoj varijanti
Recept za puding kocke Kristine Ćetković može biti i u posnoj varijanti
22/03/2025
Saznajte više
Komentari (1)
Otprilike najizvorniji recept za pripremu karbonara, bez pavlake i sličnih gluposti