Recept Nataše Pavlović idealan za jesen
Jesen je počela i konačno je vreme za divne deserte, topli čaj i mekano ćebe. U hladnijim mesecima češće palimo rernu i provodimo vreme u kuhinji, i isprobavamo sve recepte koje smo izbegavali zbog vrućina ili smo malo više pazili na liniju. A recept Nataše Pavlović za tart sa kremom od banana i jabuka idealan je za sve koji bi da se zaslade bez griže savesti.
Sastojci:
Kora:
250 g brašna
100 g prah-šećera
1 jaje
Fil 1:
125 ml mleka
25 g šećera
13 g gustina
7 g putera
Fil sa bademom:
100 g badema
100 g putera
100 g šećera
2 jaja
10 g gustina
10 g ruma
5-6 jabuka
Priprema:
Napravite prhko testo od navedenih sastojaka (brašno, šećer, puter i jaje). Odložite ga na sat vremena u frižider ili na pola sata u zamrzivač.
Dok testo stoji oljuštite jabuke (5-6), poželjne su one kiselije. Izdubite ih, presecite napola i secite na tanke polukolutove. Prelijte sa malo limunovog soka da se spreči oksidacija.
Poslastičarski krem bez jaja pripremite na sledeći način: stavite polovinu količine mleka da se greje. U drugoj posudi izmešajte ostatak mleka, šećer i gustin i sipajte u toplo mleko pa mešajte do vrenja. Kad provri, kuvajte još minut. Dodajte puter i izmešajte. Prespite u posudu u kojoj je fil, prekrijte rastegljivom folijom i ostavite da se ohladi.
Pročitajte: Noletov omiljeni kolač iz detinjstva - Recept Dijane Đoković za domaću bajaderu savršenog ukusa
Krem od badema:
Umutite puter koji je stajao na sobnoj temperaturi da omekša (mutilicom, nikako mikserom), dodajte šećer, jaja i malo izmešajte, pa dodajte mleveni badem, gustin i rum (ako želite). Promešajte koliko da se sastojci povežu pa dodajte rashlađen poslastičarski krem i sve lepo sjedinite. Na razvijenu koru, koju ste prebacili u kalup i izbockali viljuškom, sipajte krem od badema i lepo rasporedite špatulom.
Slične Vesti
Neobično, a preukusno: Nataša Pavlović podelila recept za pitu od crnog luka, morate ga isprobati
Recept Nataše Pavlović za neobičnu pitu će vas oduševiti
27/05/2023
Saznajte višeZašto ovo još nismo probali: Nataša Pavlović oduševila receptom za makarone sa jagodama
Recept Nataše Pavlović za makarone sa jagodama
07/05/2022
Saznajte višeDomaćice često prave ovu grešku: Nataša Pavlović ima recept za savršenu rusku salatu
Recept Nataše Pavlović za rusku salatu bez mane
04/12/2023
Saznajte višeVolite jagode? Onda ćete obožavati recept Nataše Pavlović za ovu poslasticu
Recept Nataše Pavlović za brz slatkiš
11/06/2023
Saznajte višeSamo osmeh i krema za sunce: Nataša Pavlović pokazala lice bez šminke, ovo je prava prirodna lepota
Lice Nataše Pavlović bez šminke
11/08/2023
Saznajte višeSlatki spas za tili čas: Čokoladni tart bez pečenja iz kuhinje Lene Kovačević
Recept Lene Kovačević za čokoladni tart bez pečenja
26/03/2022
Saznajte višePraktična žena i još praktičnija frizura: Nataša Pavlović oduševila neočekivanom promenom (foto)
Nataša Pavlović – kosa za nove radne pobede
14/09/2021
Saznajte višePraktičnije ne može: Dijetalna pita od heljde po receptu Nataše Pavlović satima će vas držati sitim
Recept Nataše Pavlović – malo kalorija, puno ukusa
09/06/2021
Saznajte višePročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)