Recept Une Piale za zdrav keks koji će vas oduševiti
Supruga glumca Stevana Pialea odlično se snalazi u kuhinji, o čemu najbolje svedoči njen nalog na Instagramu. Samo svega stavi dosta. Una je ekspert za poslastice, a ovog puta je, u skladu sa jesenjom sezonom, podelila recept za keks sa bundevom.

Luka Šarac
Pored recepta za ovu poslasticu, predložila je šta da uradite sa semenkama koje vam preostanu posle pripreme keksa. Za slanu varijantu ih posolite, nauljite, a za slatku pospite cimetom i ispecite.

Za keks sa bundevom u jednoj činiji pomešajte 115 g otopljenog putera, 50 g braon šećera, 100 g običnog šećera, kašičicu ekstrakta od vanile i 90 g pirea od bundeve.
Pročitajte: Noletov omiljeni kolač iz detinjstva - Recept Dijane Đoković za domaću bajaderu savršenog ukusa
Pire od bundeve pravi se tako što isečete bundevu na dva dela i stavite u rernu na 170° Celzijusovih, da se peče oko 45 minuta do jednog sata. Gotova je kad možete bez problema da gurnete i izvadite viljušku iz bundeve. Tako isečenu bundevu oljuštite i u blenderu napravite od nje pire.
- Ali morate da ga dobro ocedite, ja ga stavim u gazu i okačim da mi visi iznad sudopere celu noć. Jer ako to ne uradite, biće vam mafinasti kukiji - preporučuje Una.

Shutterstock
U drugoj činiji pomešjate 190 g brašna, 1/4 kašičice sode bikarbone, 1/4 kašičice praška za pecivo i začine za bundevu po sopstvenom ukusu.
- Ja stavim cimeta preko svake mere, kašičicu i po, pa onda dodam pomalo mlevenog karanfilića i muskatnog oraha. Eventualno i malo miksa za pitu od jabuka - dodala je ona.
Pročitajte: Salata Lepe Brene idealna je za one koji žele da smršaju: Ima malo kalorija i puno proteina, a skida kilograme FOTO
Potom mokre sastojke dodate u suve, mešate dok se ne formira smesa i u to dodate oko 70 grama čokolade za kuvanje iseckane na kockice.
Una Piale ističe da obavezno morate da ostavite smesu da se ohladi u frižideru pola sata ili u zamrzivaču 15 minuta. Za to vreme zagrejete rernu na 170° Celzijusovih. Pečete ih deset minuta i uživajte!
Slične Vesti
Pročitajte još
Hilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte višeStigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)