Kolibri torta po receptu Une Piale
Supruga glumca Stevana Pialea odlično se snalazi u kuhinji, o čemu najbolje svedoči njen nalog na Instagramu Samo svega stavi dosta. Una je ekspert za poslastice, a nama je pažnju privukla čuvena Kolibri torta (Hummingbird Cake).
‒ Hummingbird Cake potiče sa juga Amerike, iz sedamdesetih godina, i niko ne zna zašto se baš tako zove. Postoji nekoliko teorija, ali glavna je da je torta toliko slatka i lepa da se svi motaju oko nje kao kolibri (hummingbird) oko cveća – objasnila je Una i podelila recept.
Pročitajte: Zdrava poslastica, Miona i Vukadin je obožavaju - Sirova torta sa čokoladom i pomorandžom iz kuhinje Miljane Gavrilović
Sastojci:
‒ 375 g brašna
‒ 1 kašičica sode bikarbone
‒ kašičica i po cimeta
‒ 1/4 kašičice muskatnog oraha
‒ 1/4 kašičice karanfilića
‒ 1 kašičica soli
‒ 4 zrele banane, izgnječene
‒ 250 g ananasa iz konzerve, usitnjenog
‒ 3 jaja
‒ 160 ml ulja
‒ 200 g braon šećera
‒ 100 g šećera
‒ 2 kašičice arome vanile
Za fil od krem-sira:
‒ 300 g šećera u prahu
‒ 400 g krem-sira
‒ 140 g putera na sobnoj temperaturi
‒ 3 kašičice arome vanile
Pročitajte: Obožavaćete ovaj recept - Kasata torta, nacionalni simbol Sicilije (video)
Kolibri torta - priprema
1. Uključite rernu na 180°C. U jednoj vangli pomešajte brašno, sodu bikarbonu, začine i so.
2. U drugoj pomešajte ostale sastojke za patišpanj, mešajući ih mikserom posle dodavanja svakog sastojka.
3. Sipajte suve sastojke u mokre i kada masu sjedinite, rasporedite je na tri dela. (Možete u tri ista okrugla pleha, ali ja to nemam, pa sam pekla u tri navrata: prvo sipam u pleh, ispečem koru, izvadim je iz pleha, pa u isti pleh sipam novu, jednaku količinu, ispečem je i postupak ponovim još jednom.) Pecite oko 25 minuta ili dok čačkalicu ubodenu u sredinu patišpanja ne izvadite čistu.
4. Dok se patišpanji hlade vi pravite fil od krem-sira. Mutite puter da postane mekan i gladak. Dodajte krem sir i sve dobro sjedinite. Smesi dodajte šećer u prahu i aromu vanile i opet sve sjedinite. Kada krem budete premazivali preko kolača, možda vam se učini tečniji, ali ne brinite, stegnuće se u frižideru i biće taman kako treba.
5. Sačekajte da se patišpanj skroz ohladi pre nego što sastavite tortu. Kada se ohladi, rasporedite fil od krem-sira između tri patišpanja i na kraju njime obložite celu tortu. Držite je u frižideru nekoliko sati pre nego što počnete da je sečete, da se ne bi raspala.
Pročitajte: Vazdušaste i preukusne - Posne krofne iz kuhinje Kristine Ćetković mekanije su od onih sa mlekom i jajima
Instagram
Slične Vesti
Meka, kremasta i kao stvorena za najradosniji praznik: Iz kuhinje Une Piale stiže torta od šargarepe
Torta za Uskrs iz kuhinje Une Piale
22/04/2022
Saznajte višeSlatko, a zdravo: Supruga Stevana Pialea ima odličan recept za keks od bundeve
Recept Une Piale za zdrav keks koji će vas oduševiti
23/10/2023
Saznajte višeHari i Megan obožavaju ovu kombinaciju: Recept za kolač od zove i limuna
Kolač od limuna i zove - jednostavan, a prepun ukusa
06/06/2022
Saznajte višeKraljica čokoladnog užitka: Donosimo vam originalan recept za čuvenu Saher tortu
Saher torta - Najpopularniji bečki desert
21/08/2021
Saznajte višePročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (1)
Divna Una..i njeni recepti..mlada obrazovana zena..torta odlicna