Kolibri torta po receptu Une Piale
Supruga glumca Stevana Pialea odlično se snalazi u kuhinji, o čemu najbolje svedoči njen nalog na Instagramu Samo svega stavi dosta. Una je ekspert za poslastice, a nama je pažnju privukla čuvena Kolibri torta (Hummingbird Cake).
‒ Hummingbird Cake potiče sa juga Amerike, iz sedamdesetih godina, i niko ne zna zašto se baš tako zove. Postoji nekoliko teorija, ali glavna je da je torta toliko slatka i lepa da se svi motaju oko nje kao kolibri (hummingbird) oko cveća – objasnila je Una i podelila recept.
Pročitajte: Zdrava poslastica, Miona i Vukadin je obožavaju - Sirova torta sa čokoladom i pomorandžom iz kuhinje Miljane Gavrilović

Sastojci:
‒ 375 g brašna
‒ 1 kašičica sode bikarbone
‒ kašičica i po cimeta
‒ 1/4 kašičice muskatnog oraha
‒ 1/4 kašičice karanfilića
‒ 1 kašičica soli
‒ 4 zrele banane, izgnječene
‒ 250 g ananasa iz konzerve, usitnjenog
‒ 3 jaja
‒ 160 ml ulja
‒ 200 g braon šećera
‒ 100 g šećera
‒ 2 kašičice arome vanile
Za fil od krem-sira:
‒ 300 g šećera u prahu
‒ 400 g krem-sira
‒ 140 g putera na sobnoj temperaturi
‒ 3 kašičice arome vanile
Pročitajte: Obožavaćete ovaj recept - Kasata torta, nacionalni simbol Sicilije (video)

Kolibri torta - priprema
1. Uključite rernu na 180°C. U jednoj vangli pomešajte brašno, sodu bikarbonu, začine i so.
2. U drugoj pomešajte ostale sastojke za patišpanj, mešajući ih mikserom posle dodavanja svakog sastojka.
3. Sipajte suve sastojke u mokre i kada masu sjedinite, rasporedite je na tri dela. (Možete u tri ista okrugla pleha, ali ja to nemam, pa sam pekla u tri navrata: prvo sipam u pleh, ispečem koru, izvadim je iz pleha, pa u isti pleh sipam novu, jednaku količinu, ispečem je i postupak ponovim još jednom.) Pecite oko 25 minuta ili dok čačkalicu ubodenu u sredinu patišpanja ne izvadite čistu.
4. Dok se patišpanji hlade vi pravite fil od krem-sira. Mutite puter da postane mekan i gladak. Dodajte krem sir i sve dobro sjedinite. Smesi dodajte šećer u prahu i aromu vanile i opet sve sjedinite. Kada krem budete premazivali preko kolača, možda vam se učini tečniji, ali ne brinite, stegnuće se u frižideru i biće taman kako treba.
5. Sačekajte da se patišpanj skroz ohladi pre nego što sastavite tortu. Kada se ohladi, rasporedite fil od krem-sira između tri patišpanja i na kraju njime obložite celu tortu. Držite je u frižideru nekoliko sati pre nego što počnete da je sečete, da se ne bi raspala.
Pročitajte: Vazdušaste i preukusne - Posne krofne iz kuhinje Kristine Ćetković mekanije su od onih sa mlekom i jajima

Slične Vesti
Pročitajte još
Kuhinja Bilje Jevtić rađena je po ugledu na one iz španskih serija, ovde je Aca glavni FOTO
Kuhinja Biljane Jevtić je veoma mala i uska
23/04/2025
Saznajte višeDijeta Ane Bekute skida 12 kg, uvek ste siti, ovo je jelovnik
Dijeta Ane Bekute skida kilograme kao od šale
23/04/2025
Saznajte višeCarmen Suite & Bolero na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum
Carmen Suite u Madlenianumu
23/04/2025
Saznajte višeAleksandra Vasković pravi najbolju rusku salatu, Bojan i deca je obožavaju
Recept Aleksandre Vasković idealan za porodičnu gozbu
22/04/2025
Saznajte višeUdobnost tokom ciklusa: Rešenja za menstruaciju bez nelagodnosti
Menstrualne gaćice i čašice rešenje za menstruaciju bez nelagodnosti
22/04/2025
Saznajte više
Komentari (1)
Divna Una..i njeni recepti..mlada obrazovana zena..torta odlicna