Recept Nede Ukraden za oradu u foliji
Pred nama su božićni praznici koji podrazumevaju raskošnu trpezu, u mnogim domovima raskošniju nego što je bila za Novu godinu. Vernici za Badnji dan poste i pridržavaju se posebnog jelovnika, koji, iako ne uključuje meso, može da bude i te kako fantastičan.
Tog dana, posebno večeri, stolove uglavnom krasi riba. Neda Ukraden poštuje običaje, a dan pred veliki praznik u njenoj kući tradicionalno zamiriše bakalar. Omiljena jela priprema sa puno ljubavi i posvećenosti, pa na kraju sve bude "da prste poližeš", kako je jednom prilikom rekla.
Pročitajte: Domaćica, i to kakva! Neda Ukraden oduševila starinskim hlebom, fantastičan recept za prazničnu trpezu
Popularna pevačica voli i jela od drugih vrsta ribe, koja je naučila da priprema još u mladosti.
Na njenom stolu je bar dva puta nedeljno neki specijalitet od ribe, a voli i kuvanu varijantu, lešo. Svojevremeno je u jednoj emisiji otkrila kako priprema oradu u foliji, pa ćemo vam preneti njen recept za slučaj da još niste osmislili meni za Badnji dan koji se bliži.
Za solidan porodični ručak potrebne su vam tri cele očišćene orade, svaka 350 do 400 grama, zatim puter, peršun, ruzmarin, maslinovo ulje, tri čena belog luka, so i biber.
Na pripremljenu foliju za pečenje poređajte ribe, jednu do druge. Premažite ih puterom sa obe strane. Iseckajte beli luk i ubacite u svaku kroz prorez koji ste rasekli duž tela dok ste čistili. Preko pospite iseckani peršun, so, biber, ruzmarin, pa prelijte ribu maslinovim uljem.
Pročitajte: Brusketi bez hleba? Može! Jelena Đoković ima sjajan recept
Sve uvijte u foliju i pecite dvadeset minuta do pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ovo je jedan od najprirodnijih načina spremanja orade, proces koji zadržava sve kvalitete te izuzetne ribe, objasnila je pop diva. Mekana je i vrlo ukusna, a Neda je obično služi uz klasičan prilog: bareni krompir, crni luk i blitvu.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)