Neda Ukraden ima najukusniji i najlakši recept za oradu, idealna za Nikoljdan

Neda Ukraden ima najukusniji i najlakši recept za oradu, idealna za Nikoljdan

Autor: | 06/12/2024

0

Neda Ukraden važi za jednu od najvećih domaćica sa javne scene koja gotovo svakodnevno isprobava neke nove đakonije.

Pošto i sama voli mediteransku hranu, pop diva je odlučila da kao glavno jelo pripremi oradu, a recept Nede Ukraden za ovo jelo sve je oduševio.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Priprema ovog jela po receptu slavne pevačice veoma je brza i jednostavna, pa u njegovo spremanje mogu da se upuste čak i početnici.

Sprema se u rerni, što je svakako zdravije od prženja u dubokom ulju, a i nema njegovog prskanja po šporetu.

Takođe, ovo jelo je veoma ukusno, pa nije nemoguće da će se ovako pripremljena riba svideti čak i onima koji nisu ljubitelji ribe.

S obzirom na to da nam se bliže dani posta ovo jelo bi moglo da se nađe na trpezi svih onih koji poste.

Recept Nede Ukraden za oradu pročitajte u nastavku

Sastojci koji su vam potrebni:

- 3 dobro očišćene orade od 300 ili 400 grama

- puter

- veza peršuna

- veza ruzmarina

- tri čena belog luka

- šoljica za kafu maslinovog ulja

- 300 g krompira

- 2 glavice crnog luka

- so, biber

Pročitajte: Slavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole

Priprema:

Očišćenu ribu stavite na foliju, a zatim u pleh. Premažite je sa obe strane puterom, a potom presecite tako da se napravi mesto za beli luk i marinadu.

Beli luk očistite i isecite na krupno, a potom ubacite u ribu. Preko pospite iseckan peršun, ruzmarin, biber, so, a potom maslinovo ulje.

Kada je priprema gotova, uvijte sve dobro u foliju i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Uz ovako pečenu ribu idealan prilog je krompir-salata.

Krompir operite i skuvajte ga s ljuskom. Kada je gotov, što ćete znati kada vidite da je omekšao, sklonite ga sa ringle i ostavite da se ohladi.

Nakon toga oljuštite krompir i isecite ga na kolutove. Uz krompir dodajte iseckan crni luk, a onda sve to začinite uljem, solju, sirćetom i biberom.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti