Ni jaja, ni mleka, a mekane kao duša: Posne krofne Kristine Ćetković će vas oduševiti, Sergej ih prosto obožava

Ni jaja, ni mleka, a mekane kao duša: Posne krofne Kristine Ćetković će vas oduševiti, Sergej ih prosto obožava

Autor: | 06/01/2024

0

Recept Kristine Ćetković za posne krofne

Kristina Ćetković, supruga popularnog pevača, već neko vreme na Jutjubu vodi gastro-kanal „Remek-jelo“. Omiljeni hobi podigla je na viši nivo a mi smo dobili jedinstvenu priliku da zavirimo u njihovu porodičnu kuhinju.

Luka Šarac

 

‒ Mnogo ljudi je prati, svakodnevno joj se javljaju sa dobrim komentarima, razmenjuju recepte, šire mrežu ljubitelja kuvanja i siguran sam da to ima svetlu budućnost ‒ rekao je ponosni Sergej.

Među jelima koje je Kristina predstavila našle su se i posne krofne!

Pročitajte: Makovnjača po recepturi Slavice Rokvić - Slađi praznični kolač nećete naći

Sastojci

‒ kilogram brašna

‒ 400ml mlake vode
‒ 220ml kisele vode
‒ 1 suvi kvasac
‒ 1 kašičica soli
‒ 2 kašike vanilinog ekstrakta
‒ 2 kašike šećera
‒ kora limuna
‒ 120ml ulja i ulje za prženje

Instagram

 

Priprema

Brašno, vodu, šećer, so, kvasac, vanilu, ulje, kiselu vodu i koru limuna mutite najjačom brzinom 6 minuta.
Vanglicu pokrijte krpom i sačekajte četrdesetak minuta da se smesa duplira, i potom je izručite na radnu površinu koju ste posuli brašnom. Premesite testo, a onda razvucite oklagijom, a čašom izvadite krofnice.
Kada malo odstoje, pržite ih na dobro zagrejanom ulju ali na srednjoj vatri po minut sa svake strane dok se porumene.
 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Nebojša Babić

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti