Recept za hleb iz kuhinje Kristine Ćetković
Kristina Ćetković, supruga popularnog pevača Sergeja Ćetkovića, vrsna je kuvarica. Svoje veštine za šporetom pretočila je u projekat Remek jelo, koji ljubitelje gastronomije ne ostavlja ravnodušnim, naprotiv. Iz dana u dana ima sve više fanova.

Luka Šarac
Nedavno je na Instagramu ostavila i recept za domaći hleb.
Ako ste nostalgični i ne možete da odolite mirisu svežeg peciva, kao što je nekada bio hleb iz kuhinje vaše bake, evo sjajnog, zdravog i ukusnog predloga, koji se slaže sa svakom namirnicom i obrokom.

Za domaći hleb po receptu Kristine Ćetković potrebno vam je: 500 grama brašna tip 400 meko, 500 ml mlake vode, 15 g suvog kvasca, kašičica šećera, kašičica soli.
Pročitajte: Vazdušaste i preukusne - Posne krofne iz kuhinje Kristine Ćetković mekanije su od onih sa mlekom i jajima
Umutiti brašno, vodu, kvasac i šećer, pa dodati so. Mutiti nekoliko minuta. Prekriti krpom i ostaviti 30 do 50 minuta da naraste. Kada testo naraste premesiti ga kašikom. Papir za pečenje staviti u kalup (24x13), pa sipati testo. Peći 40 do 50 minuta, na 220 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
I to je ceo proces. Uživajte!
Slične Vesti
Pročitajte još
Treba vam posni namaz za palačinke koji deca obožavaju? Seka Aleksić ima provereno dobar recept
Posni namaz Seke Aleksić za palačinke će vas oduševiti
30/03/2025
Saznajte višeNevena Božović godinama živi u hotelu, raj u Crnoj Gori, tek da vidite pogled iz spavaće sobe
Dom Nevene Božović na moru
30/03/2025
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za pitu od samo 4 sastojka, posno, zdravo i slasno
Posna pita po receptu Slavice Rokvić prirpema se od četiri sastojka
30/03/2025
Saznajte višeHilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)