Potrebno je:
500 gr pasulja, soli, peršunov list
aleva paprika, ml. biber tucana paprika
lovorov list
1 glavica belog luka
ulje
3 glavice crnog luka
1 prazilu
1 zelena paprika
začin, biber u zrnu
Priprema:
Pasulj očistiti dobro opraati. Naliti da ogrezne, kuvati 5-6 min. pa baciti prvu vodu. Naliti novu vodu dodati biber u zrnu, zelenu papriku, i lovorov list.
Sipajte i malo ulja nekoliko kapi da se ne oseća jačina jakog mirisa pasulja pri kuvanju. Kad se pasulj skuva, zavici od pasulja, moj se kuvao sat vremena, pustite da voda uvri i ostane samo malo.
Ispržite luk i praziluk na ulju, pa kad se dobro ispržio dodajte sve začine seckan beli luk i dobro izmešajtte. U đuveč sipajte prvo kuvan pasulj jednu trećinu, pa pržen luk, pa pasulj, przen luk pasulj, luk i na kraju pasulj.
Malo protresite, i stavite da se zapeče oko 30 min. na 250 stepeni C Služite uz salatu. Prijatno iz bakine kuhinje...
Video recepta:
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)