Potrebno je:
3 jaja
2 šoljice brašna
2 šoljice griza
1 šoljica ul ja
2-3 šoljice šećera
malo cimeta
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1/2 kg šljiva
1 kašika kakao
korica limuna
Pleh preomera 32 sm.
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom utako da se učvrstne dodati žuimanca, brašno sa pomešanim praškom za pecivo, griz, ulje. Testo podeliti na dva dela, u jedno dodamo kako i dobro izmešamo i sipamo da se peče 5 min na 180 stepeni C.
Izvadimo kolač posle 5 min. poredjamo šljive koje smo podelili na polovine i normalno odbacili koščice. Preko šljiva sipamo malo cimeta / ako volite ne mora/ . U svetli deo testa dodamo riibanu koricu od limuna i vanilin šečer. Sve dobro izmešamo i sipamo preko poredjanih šljiva. Lepo rasporedimo i vratimo da se peče još 30 min.
Preko kolaća možete staviti prah šećer...Sladite se dragi moji!
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)