Sastojci
3 velike tikvice
1 kašika maslinovog ulja
½ šolje tvrdog, belog sira
½ šolje mrvica hleba
1 šolja paradajz sosa
½ šolje mocarele
So, biber, bosiljak
Priprema
2. Tikvice isecite na kolutove širine oko 1 cm, posolite ih i ostavite da se ocede, pa ih obrišite ubrusom.
3. U posudi pomešajte mrvice hleba i sitno izrendan tvrdi sir, so i biber.
4. Uvaljajte svaku tikvicu u tu mešavinu pa ih stavite u pleh u jednom sloju.
5. Pecite dok ne postanu zlatne i hrskave.
6. Izvadite ih iz pleha pa na dno stavite paradajz sos koji ste začinili sa soli, biberom i bosiljkom.
7. Na umak stavite deo tikvica, pospite mocarelom i još ribanog sira. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka, ali završite tako da je sir na vrhu.
8, Pecite oko 10-15 minuta dok se sav sir ne otopi. Kratko ohladite i poslužite.
Pročitajte još
Dnevna soba Dragane Katić kao iz magazina, stan smešten na Karaburmi oaza njenog mira
Dom Dragane Katić uređen je po njenoj želji
26/11/2024
Saznajte višeOdržana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)