Za mnoge su ovi burgeri nedoljivi. Divni, lagani i letnji.
Sastojci:
400 gr različitih vrsta pasulja (ja sam koristila šareni i braon pasulj)
100 gr prezli + još malo za posipanje
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika semena korijandera
1 čen belog luka
1 manja glavica crvenog luka
10ak listića peršuna
2 kašike limunovog soka
so, biber i čili po ukusu
aleva paprika
lepinja, avokado, paradajz, crveni luk i kisela pavlaka za serviranje
Pasulj može da bude iz konzerve. Ako ga sami spremate, natopite ga noć pre spremanja u vodi, ujutru promenite vodu i kuvajte dok zrno ne postane meko (oko sat vremena, ali zavisi od vrste pasulja).
Procedite i prebacite u blender. Dodajte prezle, maslinovo ulje, korijander, peršun, beli i crni luk. Izmiksajte dok smesa ne postane glatka. Probajte i dodajte so, biber i čili po ukusu. Ako imate utisak da je smesa previše retka dodajte još malo prezli.
Oblikujte kuglice i spljoštite ih na radnoj površini koju ste posuli prezlama i alevom paprikom.
Ispržite na malo maslinovog ulja na srednjoj vatri 3-4 minuta s jedne i 3-4 minuta sa druge strane.
Lepinju premažite kiselom pavlakom, poslažite avokado na avokado stavite pljeskavice i još malo kisele pavlake i par kolutića crvenog luka.
Prijatno
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)