Bakina kuhinja - pileća krilca u mirisnoj marinadi

Bakina kuhinja - pileća krilca u mirisnoj marinadi

Autor: | 11/08/2016

0

Potrebno je:
600 g pilećih krilca
2 šargarepe
1 paštrnak
malo aleve paprike
začin
1 kašika pavlake
1 kašika senfa
seckan peršun,timijan, ruzmaruin
origano, mleveni biber
1 paradajz svež
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
ulje
mala glavica crnog luka
1/2 kg krompira

Marinada:

Sipati 1 šolju ulja, dodati sitno seckan beli luk, zatim dodati peršunovog lista, timijana, ruzmarina, malo biber, origana, kašiku senfa, zatim kašiku pavlake, začina, malo aleve paprike. Sve dobro izmešati.

Priprema:
U marinadu staviti krilca pa dobro izmešati i ostaviti 30 minuta u frižideru da krilca poprime mirise. Krompir iseći na kriške sipati ulja, i ostatak marinade koja nam ostane od krilaca, pa sve dobro izmešati.Tu ubaciti luk na rebarca, šargarepu i paštrnak i paradajz nasečen. Dodati šoljicu vode poklopiti i staviti u rernu na 200 stepeni Celzijusa oko sat vremena da se peče i lepo porumeni.

Komentari (0)

Loading
Bojan mladostimoja.com
Tagovi: recepti

Pročitajte još