Potrebno je (za 6 osoba): 500 g pilećeg belog mesa, 500 g smrznutog mešanog kineskog povrća, 5 kašika ulja, kašika gustina i 300 ml vode. Za marinadu: 4 kašičice ljutog sosa, kašičica sirćeta, 5 kašičica soja sosa, 2 kašičice gustina, kašičica belog luka u prahu, 2 kašičice soli, kašičica karija i 2 kašičice ulja.
1 - U veću posudu sipajte sve sastojke za marinadu i mešajte viljuškom dok ne dobijete glatku smesu. Pileće belo meso očistite, operite, prosušite i isecite na sitnije komade ili uske trake.
2 - Izrezano meso potopite u marinadu, dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u ovoj smesi izvesno vreme na hladnom mestu. U međuvremenu, u dubokom tiganju zagrejte pet kašika ulja na visokoj temperaturi.
3 - Dodajte marinirano meso i pržite nekoliko minuta sa svih strana. Kada dobije lepu zlatno-braon boju, piletinu izvadite iz tiganja, sipajte smrznuto povrće, smanjite temperaturu i pržite pet minuta, povremeno promešajte.
4 - Kašiku gustina umutite sa 300 ml vode i sipajte u tiganj. Vratite piletinu i dinstajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta, uz stalno mešanje, dok povrće i meso ne omekšaju, a sos počne da se blago zgušnjava. Servirajte uz pirinač.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)