Potrebno je:
1 - 2 tikvice mlade
4 čena beloga luka
100 gr kačkavalja
1 kašika začina
1 k.k. aleve paprike
malo bibera
mleveno meso 500 gr.
sitno seckan peršunov list
1 zelena paprika
ulje
2 krompira sitno seckan
Priprema:
Tikvice očistiti od semena izdubiti kašikom, kao korito. Luk iseckati pa pržiti na ulju dodati seckanu pariku i mleveno meso. Zatim dodati seckan beli luk, seckan krompir, začin, alevu i biber. Na kraju dodati peršunov list. Naš nadev je spreman za punjenje. Tepsiju pouljiti poredjati očišćene tikvice i puniti ih. Možete dodati i nekoliko celih mladih krompirića da se peku sa tikvicama ja volim i dodala sam. Tepsiju zatvoriti folijom i peći oko 35 min na 200 stepeni C.
Izvaditi i narendati kačkavalj vratiti u rernu jš 10 min. da se istopi i lepo tikvice zapeku i porumene. Služiti uz salatu.
Pročitajte još
Ovo je Slobodina oaza mira nakon incidenta: Klavir, moderan nameštaj i zid u staklu
Dom Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića je oaza mira glumačkog para
26/11/2024
Saznajte višeFestival ruskog filma – u srcu Balkana
Filmovi će biti prikazani u Beogradu, Novom Sadu i Nišu
26/11/2024
Saznajte višeDnevna soba Dragane Katić kao iz magazina, stan smešten na Karaburmi oaza njenog mira
Dom Dragane Katić uređen je po njenoj želji
26/11/2024
Saznajte višeOdržana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)