Potrebno vam je:
6 manjh plavih patlidžana
50 g putera
1 glavica crnog luka
100 g pirinča
50 g parmezana
100 ml ulja
pola kašike šećera
so
biber po ukusu
Priprema:
Patlidžane rasecite uzduž na pola, propržite sa obe strane na ulju. Ostavite na stranu. Oljuštite paradajz, očistite seme i isecite na kriške.Propržite seckani luk na puteru, dodajte paradajz, so i biber. Dinstajte 30 minuta. Dodajte šećer. Pirinač skuvajte u vodi. Pržene patlidžane izdubite. Izvađeno meso izgnječite, dodajte oceđen pirinač, polovinu paradajza. Pomešajte i nadevajte patlidžane. Poređajte ih u vatrostalnu posudu podmazanu puterom, zalijte ostatkom paradajza, pospite parmezana i pecite u rerni 30 minuta na 250 stepeni. Služite toplo.
Pročitajte još
Ovo je Slobodina oaza mira nakon incidenta: Klavir, moderan nameštaj i zid u staklu
Dom Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića je oaza mira glumačkog para
26/11/2024
Saznajte višeFestival ruskog filma – u srcu Balkana
Filmovi će biti prikazani u Beogradu, Novom Sadu i Nišu
26/11/2024
Saznajte višeDnevna soba Dragane Katić kao iz magazina, stan smešten na Karaburmi oaza njenog mira
Dom Dragane Katić uređen je po njenoj želji
26/11/2024
Saznajte višeOdržana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)