Šnicle u sosu od pavlake i senfa

Šnicle u sosu od pavlake i senfa

Autor: | 05/06/2016

0

Potrebno je:
600 g šnicle (svinjske, teleće...)
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica mešavine začina
2 kašičice senfa
1 glavica crnog luka
2 dl mleka
200 g kisele pavlake
1,5 kašika brašna

Priprema

Šnicle tanko iseći i blago izlupati čekićem za meso. Začiniti i premazati kašičicom senfa. Ostaviti da odstoje najmanje pola sata. Zatim na zagrejanom ulju pripremljene šnicle ispržiti sa svih strana dok blago ne porumene, pa dodati sitno seckanu glavicu crnog luka i naliti malo vode. Krčkati oko 45 minuta uz povremeno dodavanje vode, dok šnicle ne omekšaju.

U međuvremenu razmutiti brašno u hladnom mleku, da nema grudvica, dodati pavlaku, kašičicu senfa i malo soli i bibera, pa sve sjediniti. Gotove šnicle izvaditi iz tiganja, pa u isti dodati mešavinu mleka, brašna i pavlake i mešati dok ne počne da vri. Potom vratiti šnicle i kratko kuvati, najduže minut, dok se šnicle ne povežu sa sosom. Služiti toplo uz priloge i salatu po želji.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti