Ukusno, gurmansko jelo: Zapečeni krompir sa šunkom

Ukusno, gurmansko jelo: Zapečeni krompir sa šunkom

Autor: | 12/02/2016

0

Za 4 osobe potrebno je: 6 crvena krompira sa korom, 2 bela oljuštena krompira, 5 dl mleka, 300 g tanko narezane šunke, 250 g rendanog kačkavalja, 40 g putera, 1 čen belog luka, 250 g seckanog praziluka, 2 kašike brašna, prstohvat muskatnog oraščića, 2 kašičice seckanog timijana, so i biber.

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. U šerpi rastopite puter, dodajte beli luk i praziluk i izdinstajte 3-5 minuta. Potom pospite brašnom, promešajte, zalijte mlekom i začinite timijanom i muskatnim oraščićem. Posolite i pobiberite, zagrejte do ključanja stalno mešajući, pa sklonite sa ringle i ostavite po strani. Narežite krompir na tanke kolutove. Puterom podmažite pleh dužine 20 cm. Rasporedite malo sosa po dnu pleha, pa poređajte oljušteni krompir u jednom sloju. Prelijte sosom, dodajte sloj šunke, opet prelijte sosom, poređajte preostali krompir i prelijte ostatkom sosa. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 45 minuta. Potom uklonite foliju, pospite kačkavaljem i pecite još 45 minuta, dok krompir ne omekša.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti