Potrebno je:
1 kg svinjskog mesa
2 kocke za gulaš
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice suvog biljnog začina
3 kašike brašna
1/2 kašičice ljute aleve paprike
500 g smrznutog pomfrita
Priprema:
1. Meso iseći na kockice. U tiganj sipati malo ulja, dodati meso, so i biljni začin, šoljicu vode i soja sos. Neka se krčka 20 minuta. Za to vreme, kocke za gulaš dodati u 1 dl ključale vode i mešati dok se ne rastope u potpunosti, pa dodati mesu. Neka se krčka 10 minuta.
2. Za to vreme, u pola šoljice vode razmutiti 3-4 kašike brašna i 1/2 kašičice aleve paprike da se razbiju grudvice (ako je smesa mnogo gusta, dodajte malo vode). Razmućeno brašno i alevu dodavati lagano u meso i mešati dok se tečnost ne zgusne. Kratko propržiti (3-4 minuta) uz mešanje. Pomfrit ispržiti u ulju, pa služiti zajedno.
Pročitajte još
Festival ruskog filma – u srcu Balkana
Filmovi će biti prikazani u Beogradu, Novom Sadu i Nišu
26/11/2024
Saznajte višeDnevna soba Dragane Katić kao iz magazina, stan smešten na Karaburmi oaza njenog mira
Dom Dragane Katić uređen je po njenoj želji
26/11/2024
Saznajte višeOdržana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)