Sastojci:
4 pileća bataka sa karabatakom
350ml crnog vina
1 srednja glavica crnog luka
1 kašika meda
3 čena belog luka
2 kašike kisele pavlake
1 kašika soja sosa
2 lovorova lista
1 kašika aleve paprike
pola kašičice kajenske paprike
50ml maslinovog ulja
so, mleveni crni biber
Priprema:
1. U šerpi zagrejati ulje. Staviti batake pa ih propržiti sa obe strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom mestu.
2. U masnoći gde su se bataci pržili, propržiti sitno seckane crni i beli luk, dok ne postanu staklasti, pa dodati sitno seckanu pečenu papriku.
3. Pržiti dva – tri minuta, a zatim dodati vino, med, soja sos, lovorov list i dinstati nekih 10 minuta.
4. Masu zatim sipati u blender i izblendirati, pa vratiti u šerpu. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati alevu i kajensku papriku, kiselu pavlaku.
5. Vratiti batake, pa zajedno dinstati još 10 minuta.
Pripremljene batake i sos poslužiti uz bareni krompir. Prijatno!
Pročitajte još
Dnevna soba Dragane Katić kao iz magazina, stan smešten na Karaburmi oaza njenog mira
Dom Dragane Katić uređen je po njenoj želji
26/11/2024
Saznajte višeOdržana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)