Kupus i slanina su izuzetno pikantan spoj, zato je ovo jelo prava poslastica za gurmane.
Sastojci:
manja glavica kupusa
400 g dimljene slanine
2 lepinje
2 jajeta
crni luk
2 kašike prezli
lovorov list
nekoliko zrna bibera
majoran
so
Priprema:
1. Skuvajte slaninu isečenu na šnite s lovorovim listom i biberom. Izvadite iz vode slaninu, lovor i biber i ostavite sa strane da se ohlade. U toj vodi kratko prokuvajte glavicu kupusa, a zatim ga izvadite i ostavite da se procedi. Nemojte bacati tečnost.
3. Prepolovite kupus i stavite u dublji peh tako da sečena strana bude okrenuta dole. Razdvojte blago listove kupusa i između njih stavite fil sa slaninom. Preko kupusa zatim prelijte tečnost u kojoj se kuvala slanina, poklopite i pecite na 180 stepeni C oko pola sata dok se na kupusu ne uhvati korica zlatne boje.
Pročitajte još
Dnevna soba Dragane Katić kao iz magazina, stan smešten na Karaburmi oaza njenog mira
Dom Dragane Katić uređen je po njenoj želji
26/11/2024
Saznajte višeOdržana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)