Puslice s cimetom i bademom

Puslice s cimetom i bademom

Autor: | 16/01/2016

0

Zasladite se aromatičnim hrskavim slatkišima.

Sastojci:

100 g mlevenih badema
1 kašičica cimeta
200 g šećera
3 belanceta

Priprema:

1. Bademe, 50 g šećera i cimet lagano popržite na suvom tiganju, a potom ih skinite sa šporeta i ostavite da se malo ohlade. Zagrejte rernu na 140 stepeni

2. Dok se rerna greje, ulupajte čvrsti sneg od belanaca postupno dodajući ostatak šećera. Potom umešajte i bademe pržene sa šećerom, a 2 kašike sačuvajte za posipanje.
3. Poslastičarsku vrećicu sa srednjim okruglim nastavkom napunite smesom za puslice pa na pleh obložen papirom za pečenje ukrug istisnite puslice.
4. Pospite ih sačuvanim bademima i pecite 50-60 min. Gotove puslice izvadite i stavite na rešetku za kolače da se hlade.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još