I hrskave i slatke, kokice u novom ruhu.
Sastojci:
1 šolja kukuruza kokičara
1 šolja otopljenog putera
2 šolje smeđeg šećera
1/2 šolje meda
2 kašičice soli
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 120 stepeni C. Kokice iskokajte na uobičajen način, pa izaberite one koje su se dobro raspukle, stavite ih u tiganj i držite u rerni da se ne ohlade dok pripremate karamel.
3. Izvadite kokice iz rerne i prelijte ih karamel smesom, pa promešajte da svaka kokica bude pokrivena. Nakon toga kokice rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje. Pleh stavite u rernu i pecite sat vremena, mešajući kokice na svakih 15 minuta. gotove kokice izvadite iz rerne i stavite na drugi pleh obložen papirom za pečenje da se ohlade. Kada se kokice malo ohlade, razdvojte one koje su se zalepile. Poslužite karamel kokice kada se potpuno ohlade.
Pročitajte još
Dnevna soba Dragane Katić kao iz magazina, stan smešten na Karaburmi oaza njenog mira
Dom Dragane Katić uređen je po njenoj želji
26/11/2024
Saznajte višeOdržana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)