Ovaj aromatičan prilog odlično ide uz jela s mesom.
Sastojci:
6-8 krompira, oljuštena i isečena na kockice
sok jednog limuna
1/4 do 1/2 šolje maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1 1/2 kašičica suvih začina (origano, majčina dušica, ruzmarin...)
glavica belog luka, isečena na četvrtine
Priprema:
1. Isečene krompire kuvajte u posoljenoj vreloj vodi 3-4 minuta.
3. Nakon kuvanja, krompir procedite i ostavite 5 minuta. Nakon toga ih pospite limunovim sokom.
4. Krompirima dodajte so, biber, začine, nekoliko čenova belog luka i maslinovo ulje.
5. Stavite krompire sa začinima i lukom u zagrejani pleh. Ako počnu da cvrče to je znak da se neće zalepiti za pleh tokom pečenja.
6. Pecite krompir 60-75 minuta, mešajući krompir na 20 minuta. Beli luk izvadite ranije iz rerne jer će biti pečen pre krompira.
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)