Pečeni krompir s limunom i začinima

Pečeni krompir s limunom i začinima

Autor: | 13/01/2016

0

Ovaj aromatičan prilog odlično ide uz jela s mesom.

Sastojci:

6-8 krompira, oljuštena i isečena na kockice
sok jednog limuna
1/4 do 1/2 šolje maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1 1/2 kašičica suvih začina (origano, majčina dušica, ruzmarin...)
glavica belog luka, isečena na četvrtine

Priprema:

1. Isečene krompire kuvajte u posoljenoj vreloj vodi 3-4 minuta.

2. U međuvremenu zagrejte pleh u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C.
3. Nakon kuvanja, krompir procedite i ostavite 5 minuta. Nakon toga ih pospite limunovim sokom.
4. Krompirima dodajte so, biber, začine, nekoliko čenova belog luka i maslinovo ulje.
5. Stavite krompire sa začinima i lukom u zagrejani pleh. Ako počnu da cvrče to je znak da se neće zalepiti za pleh tokom pečenja.
6. Pecite krompir 60-75 minuta, mešajući krompir na 20 minuta. Beli luk izvadite ranije iz rerne jer će biti pečen pre krompira.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti