Svi oni koji žele da osete ukuse tradicionalnih specijaliteta, kao i duh Savamale iz ranijih vremena, imaće priliku za to na manifestaciji „Dan otvorene kuhinje Savamale“, koja se organizuje u saradnji Društva starosedelaca i ljubitelja Savamala i kompanije Belgrade Waterfront. Celodnevni događaj održaće se u nedelju, 20. maja, na Sava Promenadi, u amfiteatru ispod Starog savskog mosta kod murala, a svi posetioci imaće priliku da se druže i uživaju u sveže pripremljenim đakonijama.
Manifestacija „Dan otvorene kuhinje Savamale“ održava se već nekoliko godina, a na ovogodišnjem izdanju očekuje se preko 700 učesnika i gostiju, koji će uživati u lokalnim specijalitetima – pasulju i ribljem paprikašu. Priprema jela na meniju počinje već u 9 časova ujutru, dok će degustacija trajati od 18 časova pa sve do ponoći.
Društvo starosedelaca i ljubitelja Savamala osnovano je 2012. godine i broji više od 800 članova koje odlikuje ponosna privrženost Savamali, kako prema starosedeocima, tako i prema onima koji je tek upoznaju. Ukoliko želite da osetite gostoprimstvo kakvo samo Savamala nudi, pridružite nam se u nedelju na sunčanoj strani savske obale!
Pročitajte još
Novo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte više