Sastojci:
- 2 veća svinjska filea
- 2 glavice luka
- 3 paprike babure
- 2,5 dl juneće supe
- 2,5 dl pavlake
- 1 kašika brašna
- 300 g bukovača
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta papričica
- 0,5 dl ulja
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1/2 veze peršunovog lišća
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Meso iseći na medaljone, zatim ga istanjiti tučkom i začiniti po ukusu. Crni luk iseći na rebarca, paprike i bukovače na štapiće, ljutu papričicu na kolutove, a beli luk i peršun sitno iseckati.
3. U masnoću od mesa dodati crni i beli luk, papriku i bukovače, pa dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe dok povrće ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati ljutu papričicu, peršun, mlevenu papriku i pavlaku. Zatim posuti brašnom i začiniti po ukusu, te vratiti medaljone i dinstati uz povremeno mešanje dok se masa ne zgusne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)