Sastojci:
- 2 veća svinjska filea
- 2 glavice luka
- 3 paprike babure
- 2,5 dl juneće supe
- 2,5 dl pavlake
- 1 kašika brašna
- 300 g bukovača
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta papričica
- 0,5 dl ulja
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1/2 veze peršunovog lišća
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Meso iseći na medaljone, zatim ga istanjiti tučkom i začiniti po ukusu. Crni luk iseći na rebarca, paprike i bukovače na štapiće, ljutu papričicu na kolutove, a beli luk i peršun sitno iseckati.
3. U masnoću od mesa dodati crni i beli luk, papriku i bukovače, pa dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe dok povrće ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati ljutu papričicu, peršun, mlevenu papriku i pavlaku. Zatim posuti brašnom i začiniti po ukusu, te vratiti medaljone i dinstati uz povremeno mešanje dok se masa ne zgusne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)