Sastojci:
- 1 pile od 1,8 kg
- 150 g makarona
- 30 g senfa
- 200 g švapskog sira
- 1 crvena paprika
- 150 g mesnate slanine
- 1 jaje
- 4 kašike ulja
- kari, biber, so
- mešavina začina
Priprema:
1. Piletinu pažljivo odvojiti od kostiju kako bi se dobila šnicla pravougaonog oblika. Prekriti je najlon kesom i istanjiti tučkom za meso.
3. Mesnatu slaninu iseći na kockice i propržiti na malo ulja kako bi porumenela, a potom je ocediti od suvišne masnoće.
4. Crvenu papriku očistiti od peteljke i semena i iseći na štapiće.
5. U većoj posudi sjediniti obarene makarone, jaje, švapski sir, papriku i slaninu. Dodati kari, začine po ukusu i polako promešati.
6. Istanjenu pileću šniclu začiniti po ukusu i premazati senfom. Duž jednog kraja naneti pripremljen fil od makarona, a potom urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
7. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i staviti u nju pripremljenu roladu. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 C 50 min. Potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.8. Pečenu piletinu ostaviti da se prohladi, a potom je iseći na parčad i poslužiti.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)