Sastojci:
- 1 kg fileta soma
- 250 g šampinjona
- 2 paprike babure
- 2 paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 2 dl belog vina
- 50 g maslina sa paprikama
- 100 g brašna
- 1/2 veze peršuna
Priprema:
1. Luk iseći na rebarca, papriku na trake, paradajz na tanje kriške, a peršun sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti luk i papriku kako bi omekšali, a zatim dodati paradajz, masline i šampinjone te dinstati uz povremeno dolivanje belog vina.
4. U dinstano povrće dodati pržene filete soma i dinstati još 10 minuta na umerenoj temperaturi.
5. Pred kraj dinstanja dodati peršun i začiniti po ukusu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)