Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- strugana kora pomorandže
- 2 kašike brašna
- 2 kašike gustina
- 1 kašika kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 7,5 dl slatke pavlake
- 100 g bele čokolade
- 150 g seckanih, prženih lešnika
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, šećer, brašno, prašak za pecivo, kakao i struganu koru pomorandže, pa dodati sneg od belanaca i polako promešati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, te je preseći poprečno dva puta kako bi se dobile tri kore.
Fil:
1. U slatku pavlaku dodati izlomljenu čokoladu za kuvanje i otopiti je na pari, a potom ostaviti da se masa ohladi.
2. Ohlađenu mešavinu slatke pavlake i čokolade umutiti u čvrst šlag.
3. Zatim dodati belu čokoladu izrendanu na krupno rende i lešnike, te polako promešati.
Finalni postupak:
1. Kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu. Ostatkom fila premazati bočne stranice torte.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Treba vam posni namaz za palačinke koji deca obožavaju? Seka Aleksić ima provereno dobar recept
Posni namaz Seke Aleksić za palačinke će vas oduševiti
30/03/2025
Saznajte višeNevena Božović godinama živi u hotelu, raj u Crnoj Gori, tek da vidite pogled iz spavaće sobe
Dom Nevene Božović na moru
30/03/2025
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za pitu od samo 4 sastojka, posno, zdravo i slasno
Posna pita po receptu Slavice Rokvić prirpema se od četiri sastojka
30/03/2025
Saznajte višeHilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)