Za koru:
- 5 belanaca
- 150 g šećera
- 1 kašika sirćeta
Za fil:
- 5 žumanaca
- 1 l mleka
- 3 pudinga od čokolade
- 3 ravne kašike gustina
- 3 kašike šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g mlečne čokolade
- 3 dl slatke pavlake
- 100 g margarina
- 1 kg banana
- 10 g želatina u prahu
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i sirće muteći se vreme.
2. Od pripremljene smese u zagrejanoj rerni na 170 ºC ispeći koru.
Fil:
1. Sjediniti 2 dl mleka, žumanca, puding od čokolade, gustin i šećer te dobro izmešati.
2. Preostalo mleko ostaviti da proključa. Potom u njega sipati pripremljenu smesu i kuvati dok se ne zgusne.
3. Pred kraj kuvanja dodati 100 g čokolade za kuvanje i mlečnu čokoladu pa je uz neprestano mešanje otopiti.
4. U ohlađenu smesu dodati margarin i izmiksanu bananu te umutiti mikserom.
5. Zatim dodati šlag od slatke pavlake, nabubreo želatin i promešati.
6. Pečenu koru vratiti u kalup i preko nje sipati polovinu fila, zatim ukrug poslagati banane u komadu i preliti ih preostalim filom.
7. Ohlađenu tortu preliti glazurom od preostale čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)