Za koru:
- 5 belanaca
- 150 g šećera
- 1 kašika sirćeta
Za fil:
- 5 žumanaca
- 1 l mleka
- 3 pudinga od čokolade
- 3 ravne kašike gustina
- 3 kašike šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g mlečne čokolade
- 3 dl slatke pavlake
- 100 g margarina
- 1 kg banana
- 10 g želatina u prahu
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i sirće muteći se vreme.
2. Od pripremljene smese u zagrejanoj rerni na 170 ºC ispeći koru.
Fil:
1. Sjediniti 2 dl mleka, žumanca, puding od čokolade, gustin i šećer te dobro izmešati.
2. Preostalo mleko ostaviti da proključa. Potom u njega sipati pripremljenu smesu i kuvati dok se ne zgusne.
3. Pred kraj kuvanja dodati 100 g čokolade za kuvanje i mlečnu čokoladu pa je uz neprestano mešanje otopiti.
4. U ohlađenu smesu dodati margarin i izmiksanu bananu te umutiti mikserom.
5. Zatim dodati šlag od slatke pavlake, nabubreo želatin i promešati.
6. Pečenu koru vratiti u kalup i preko nje sipati polovinu fila, zatim ukrug poslagati banane u komadu i preliti ih preostalim filom.
7. Ohlađenu tortu preliti glazurom od preostale čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)