Za koru:
- 5 belanaca
- 150 g šećera
- 1 kašika sirćeta
Za fil:
- 5 žumanaca
- 1 l mleka
- 3 pudinga od čokolade
- 3 ravne kašike gustina
- 3 kašike šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g mlečne čokolade
- 3 dl slatke pavlake
- 100 g margarina
- 1 kg banana
- 10 g želatina u prahu
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i sirće muteći se vreme.
2. Od pripremljene smese u zagrejanoj rerni na 170 ºC ispeći koru.
Fil:
1. Sjediniti 2 dl mleka, žumanca, puding od čokolade, gustin i šećer te dobro izmešati.
2. Preostalo mleko ostaviti da proključa. Potom u njega sipati pripremljenu smesu i kuvati dok se ne zgusne.
3. Pred kraj kuvanja dodati 100 g čokolade za kuvanje i mlečnu čokoladu pa je uz neprestano mešanje otopiti.
4. U ohlađenu smesu dodati margarin i izmiksanu bananu te umutiti mikserom.
5. Zatim dodati šlag od slatke pavlake, nabubreo želatin i promešati.
6. Pečenu koru vratiti u kalup i preko nje sipati polovinu fila, zatim ukrug poslagati banane u komadu i preliti ih preostalim filom.
7. Ohlađenu tortu preliti glazurom od preostale čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Treba vam posni namaz za palačinke koji deca obožavaju? Seka Aleksić ima provereno dobar recept
Posni namaz Seke Aleksić za palačinke će vas oduševiti
30/03/2025
Saznajte višeNevena Božović godinama živi u hotelu, raj u Crnoj Gori, tek da vidite pogled iz spavaće sobe
Dom Nevene Božović na moru
30/03/2025
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za pitu od samo 4 sastojka, posno, zdravo i slasno
Posna pita po receptu Slavice Rokvić prirpema se od četiri sastojka
30/03/2025
Saznajte višeHilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)