Sastojci:
- 500 g testenine u obliku pužića
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 300 g pelata paradajza
- 3 tikvice srednje veličine
- 100 g brašna
- 2 dl pavlake
- 4 jajeta
- 3 dl mleka
- 1 dl ulja
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Crni i beli luk sitno iseckati, pelat paradajza iseći na krupnije kocke, a oguljene tikvice na kolutove. Testeninu obariti u slanoj vodi.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati mleveno meso i pržiti ga dok ne promeni boju. Kada je meso napola gotovo, dodati pelat paradajza, začiniti po ukusu, te dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Tikvice posoliti, uvaljati ih u brašno, pa na vrelom ulju pržiti dok ne porumene sa obe strane.
4. Dublju vatrostalnu posudu nauljiti, te dno prekriti prženim tikvicama. Zatim naneti polovinu obarene testenine, a potom rasporediti polovinu mesne mase. Preko mesa staviti ostatak testa, a odgore poslagati sloj tikvica.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, mleko i jaja, začiniti po ukusu, pa preliti preko pripremljene musake. Musaku staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)