Napravite novogodišnji venac (VIDEO)

Napravite novogodišnji venac (VIDEO)

Autor: | 09/12/2013

0

Ovo je krupan i lep komad novogodišnjeg nakita, ali je veoma skup kada ga kupujete gotovog...

Mnogo je jeftinije da ga napravite sami, a uopšte nije komplikovan i zahtevan za pravljenje. Venci su početak božićne priče koja će trajati do polovine januara, a ako još niste kupili gotov ukras, naš predlog je da ga napravite sami.

Donosimo brzu i povoljnu ideju za pomalo drugačiji venac, koji po želji možete okačiti na vrata ili mu dodati četiri sveće i postaviti ga na praznični sto.

Ako želite da budete originalni i sami napravite novogodišnji venac, evo ideje za vas. Venac od šarenih kuglica i vešalice pomalo je netipičan ukras i potpuno drugačiji od tradicionalnih venaca napravljenih od zimzeleni, šišarki i mašni, ali je vrlo efektan i poseban.

Potreban materijal:

- vešalica od žice
- klješta
- kuglice različitih veličina u bojama po želji

Postupak:

1.Vešalicu klještima presecite na mestu gde se spaja u luk, i vrhove blago savijte prema van. Trouglasti oblik vešalice razvucite u krug koji će vam poslužiti kao baza za nizanje kuglica.

2. Svaka kuglica na vrhu ima otvor kroz koji treba da provučete žicu, pazeći da nižete kuglice različitih veličina kako biste dobili što bogatiji venac. Nizanje nastavite dok ne ispunite krug do kraja.

3. Vrhove vešalice na kraju klještima zavijte u čvor i preko njega zavežite mašnu. Venac možete okačiti na vrata ili ga staviti na veliki okrugli tanjir, a u sredinu dodati četiri sveće.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: dekor

Najnovije vesti