Sastojci:
- 1 kg svinjskog karea bez kostiju
- 3 kašike paradajz pirea
- 1,5 dl milerama
- 500 g kukuruza šećerca
- 1/2 celera
- 1 paštrnak
- 3 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 2 dl crnog vina
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 0,5 dl ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Svinjski kare uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik, celer, paštrnak i šargarepu očistiti, te iseći na krupnije komade, a kukuruz obariti u slanoj vodi.
3. Kuvano povrće izvaditi, propasirati i vratiti u šerpu sa mesom, zatim dodati tucanu papriku, paradajz pire, mileram i zaliti crnim vinom. Sve pripremljene sastojke začiniti po ukusu i kuvati još 5 minuta dok se sos ne zgusne.
4. Gotovu pečenicu preliti pripremljenim sosom i služiti uz bareni kukuruz šećerac.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)