Ragu od soma

Ragu od soma

Autor: | 01/12/2013

0

Sastojci:

  • 800 g fileta soma
  • 1 veći praziluk
  • 4 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 50 g margarina
  • 300 g pelata paradajza
  • 2 dl supe od povrća
  • 0,5 dl vorčester sosa
  • 1 supena kašika brašna
  • začin C, biber

Priprema:

1. Filete soma iseći na kocke, praziluk i šargarepu na štapiće a crni luk na rebarca.

2. Na otopljenom margarinu propržiti šargarepu, dodati praziluk i crni luk, te dinstati uz povremeno dolivanje supe.
3. U omekšalo povrće dodati pelat paradajza, vorčester sos i filete soma, pa dinstati na umerenoj temperaturi još 15 minuta.
4. Pred kraj dinstanja jelo posuti brašnom, začiniti po ukusu, te kuvati mešajući sve vreme dok se ne dobije kašasta masa.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još