Sastojci:
- 1 kg junetine od buta
- 2 glavice crnog luka
- 1 praziluk
- 5 krompira
- 3,5 dl piva
- 1 kašičica aleve paprike
- 150 g kačkavalja
- 150 g brašna
- 0,5 dl ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Junetinu iseći na tanje šnicle, crni luk na kockice, praziluk na kolutove, a krompir oguliti pa i njega iseckati na kolutove.
3. U masnoću od mesa dodati crni luk i praziluk, kratko propržiti, dodati mlevenu papriku i začiniti po ukusu.
4. U nauljenu vatrostalnu činiju staviti sloj dinstanog luka, prekriti ga prženim šniclama, odgore poređati kolutove krompira i zaliti pivom.
5. Pripremljeno jelo prekriti folijom te staviti u zagrejanu rernu da se peče. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se jelo zapeče.
6. Gotovo jelo posuti rendanim kačkavaljem.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)