Sastojci:
- 750 g fileta oslića
- 150 g bekon slanine
- 2 glavice luka
- 3 jajeta
- 1 kašika gustina
- 2 šargarepe
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1/2 veze mirođije
- 200 g krompira
- 500 g graška
- 2 dl pavlake
- 50 g kečapa
- 4 kašike ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Slaninu iseći na štapiće, oljuštenu šargarepu na kocke, krompir takođe iseckati na kocke te obariti u slanoj vodi, a luk i mirođiju sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti ostatak luka i slanine, dodati šargarepu i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Kada je šargarepa napola gotova, dodati grašak, mirođiju i mlevenu papriku, te nastaviti s dinstanjem. Pred kraj dinstanja dodati gustin razmućen u malo hladne vode i začiniti po ukusu, pa kuvati dok se masa ne zgusne.
4. U podmazanu vatrostalnu posudu sipati pripremljeno varivo od graška, odgore poslagati obarene kuglice oslića te sve zaliti mešavinom pavlake, dva jajeta i kečapa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)