Sastojci:
- 750 g fileta oslića
- 150 g bekon slanine
- 2 glavice luka
- 3 jajeta
- 1 kašika gustina
- 2 šargarepe
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1/2 veze mirođije
- 200 g krompira
- 500 g graška
- 2 dl pavlake
- 50 g kečapa
- 4 kašike ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Slaninu iseći na štapiće, oljuštenu šargarepu na kocke, krompir takođe iseckati na kocke te obariti u slanoj vodi, a luk i mirođiju sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti ostatak luka i slanine, dodati šargarepu i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Kada je šargarepa napola gotova, dodati grašak, mirođiju i mlevenu papriku, te nastaviti s dinstanjem. Pred kraj dinstanja dodati gustin razmućen u malo hladne vode i začiniti po ukusu, pa kuvati dok se masa ne zgusne.
4. U podmazanu vatrostalnu posudu sipati pripremljeno varivo od graška, odgore poslagati obarene kuglice oslića te sve zaliti mešavinom pavlake, dva jajeta i kečapa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)