Sastojci:
- 2 kg ćurećeg belog mesa
- 150 g suvog vrata
- 2 veze blitve
- 300 g švapskog sira
- 1 paprika babura
- 2 jajeta
- 100 g suvih kajsija
- 5 kašika ulja
- začin C, biber
Za prilog:
- 200 g pirinča
- 1 veza mladog luka
- 2 kašike putera
- 200 g mladog graška
- začin C, biber
Priprema:
1. Ćureće belo meso zarezati na nekoliko mesta te ga istanjiti tučkom za meso kako bi se dobila šnicla pravougaonog oblika. Pripremljenu šniclu začiniti po ukusu.
2. Blitvu oprati, odstraniti zadebljanja, pa s njom prekriti šniclu.
3. Švapski sir sjediniti sa sitno seckanom paprikom i jajetom, i premazati preko listova blitve.
4. Preko švapskog sira poređati listove suvog vrata a potom staviti red suvih kajsija i urolovati.
5. Pripremljenu roladu pričvrstiti kuhinjskim koncem te staviti u nauljenu tepsiju i prekriti folijom. Roladu peći pod folijom dok ne omekša, a zatim skloniti foliju i ostaviti je da se zapeče.
Prilog:
1. Pirinač obariti u slanoj vodi pa ga procediti, a mladi luk iseći na kolutove.
2. Na puteru pržiti mladi luk i grašak dok ne omekšaju, dodati kuvani pirinač pa začiniti po ukusu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Od radoznalosti do ozbiljnog ulaganja: zašto kriptovalute postaju deo savremenih finansija
22/12/2025
Saznajte višeZbog velikog interesovanja još jedan koncert Nine Badrić u Sava centru
Koncert Nine Badrić u Sav centru
22/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
22/12/2025
Saznajte višeNovi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)