Sastojci:
- 2 kg ćurećeg belog mesa
- 150 g suvog vrata
- 2 veze blitve
- 300 g švapskog sira
- 1 paprika babura
- 2 jajeta
- 100 g suvih kajsija
- 5 kašika ulja
- začin C, biber
Za prilog:
- 200 g pirinča
- 1 veza mladog luka
- 2 kašike putera
- 200 g mladog graška
- začin C, biber
Priprema:
1. Ćureće belo meso zarezati na nekoliko mesta te ga istanjiti tučkom za meso kako bi se dobila šnicla pravougaonog oblika. Pripremljenu šniclu začiniti po ukusu.
2. Blitvu oprati, odstraniti zadebljanja, pa s njom prekriti šniclu.
3. Švapski sir sjediniti sa sitno seckanom paprikom i jajetom, i premazati preko listova blitve.
4. Preko švapskog sira poređati listove suvog vrata a potom staviti red suvih kajsija i urolovati.
5. Pripremljenu roladu pričvrstiti kuhinjskim koncem te staviti u nauljenu tepsiju i prekriti folijom. Roladu peći pod folijom dok ne omekša, a zatim skloniti foliju i ostaviti je da se zapeče.
Prilog:
1. Pirinač obariti u slanoj vodi pa ga procediti, a mladi luk iseći na kolutove.
2. Na puteru pržiti mladi luk i grašak dok ne omekšaju, dodati kuvani pirinač pa začiniti po ukusu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)