Sastojci:
- 6 jabuka
- 3 kašike šećera
- 2 vanil-šećera
- 2 kašike ulja
Za piškotu:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 4 kašike brašna
Za dekoraciju:
- 2 šlaga
Priprema:
1. Jabuke oljuštiti, preseći ih uzdužno napola, te izdubiti središnji deo.
2. Okruglu dublju tepsiju nauljiti pa dno prekriti polovinama jabuka tako da udubljene sredine budu okrenute ka gore. Ostatak jabuka iseći na manje komade te popuniti praznine tepsije.
3. Pripremljene jabuke posuti šećerom i vanil-šećerom, i staviti u zagrejanu rernu da se peku dok ne omekšaju.
4. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.
5. Žumanca umutiti sa šećerom i brašnom, dodati sneg od belanaca pa promešati varjačom.
6. Pečene jabuke izvaditi iz rerne, odliti višak tečnosti, te ih preliti pripremljenom masom za piškotu. Pitu peći u rerni dok ne porumeni. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi te je izvrnuti naopačke.
7. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, njime premazati ohlađenu pitu pa je staviti u frižider da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)