Sastojci:
- 4 veća pileća bataka sa karabatakom
- 300 g šampinjona
- 1 veza mladog luka
- 3 dl belog vina
- 0,5 dl konjaka
- 50 g putera
- 2 dl neutralne pavlake
- 300 g makarona
- začin C, so, biber
Priprema:
1. Batake odvojiti od karabataka, šampinjone iseći na listove, mladi luk na kolutove, a makarone obariti u slanoj vodi.
3. U masnoću od mesa dodati mladi luk te ga propržiti kako bi omekšao, potom vratiti batake, preliti ih zagrejanim konjakom i zapaliti. Kada se plamen ugasi, dodati vino, poklopiti i na umerenoj temperaturi dinstati 30 minuta.
4. Pred kraj dinstanja dodati šampinjone i neutralnu pavlaku, začiniti po ukusu i dinstati još 15 minuta.
5. Flambirane batake servirati na tanjir za služenje uz obarene makarone te preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)