Punjene paprike u rižotu

Punjene paprike u rižotu

Autor: | 16/10/2013

0

Sastojci:

  • 8 paprika babura
  • 600 g mešanog mlevenog mesa
  • 400 g šampinjona
  • 3 šargarepe
  • 1 glavica luka
  • 120 g pirinča
  • 1,5 l juneće supe
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina

Za rižoto:

  • 250 g pirinča
  • 150 g kukuruza šećerca
  • 2 paprike babure
  • 1 veza mladog luka
  • 100 g putera
  • šafran
  • mešavina začina

Priprema:

1. Paprike zaseći pri vrhu, a potom ih očistiti od semena. Šampinjone iseći na listove, šargarepu oljuštiti i izrendati na krupno rende, a luk sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk i šargarepu kako bi omekšali, te dodati mleveno meso i šampinjone, pa dinstati uz povremeno dolivanje supe.
3. Pred kraj dinstanja dodati pirinač, začiniti po ukusu i kuvati dok pirinač ne bude napola gotov.
4. Pripremljenim filom puniti unutrašnjost paprika, a zatim ih poslagati u nauljenu vatrostalnu posudu i zaliti ostatkom supe.
5. Filovane paprike prekriti folijom i staviti ih u rernu da se peku.
6. Pred kraj pečenja otkriti foliju, dodati prethodno pripremljen rižoto i vratiti u rernu da se jelo zapeče.

Rižoto:

1. Kukuruz obariti u slanoj vodi, paprike sitno iseckati, a mladi luk iseći na kolutove.

2. Na puteru propržiti papriku i mladi luk kako bi omekšali, a potom dodati pirinač, te i njega kratko propržiti.
3. Zatim dinstati, uz povremeno dolivanje vode po potrebi, dok pirinač ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati kukuruz šećerac, šafran i mešavinu začina po ukusu, te dobro izmešati.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još