Sastojci:
- 8 paprika babura
- 600 g mešanog mlevenog mesa
- 400 g šampinjona
- 3 šargarepe
- 1 glavica luka
- 120 g pirinča
- 1,5 l juneće supe
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina
Za rižoto:
- 250 g pirinča
- 150 g kukuruza šećerca
- 2 paprike babure
- 1 veza mladog luka
- 100 g putera
- šafran
- mešavina začina
Priprema:
1. Paprike zaseći pri vrhu, a potom ih očistiti od semena. Šampinjone iseći na listove, šargarepu oljuštiti i izrendati na krupno rende, a luk sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk i šargarepu kako bi omekšali, te dodati mleveno meso i šampinjone, pa dinstati uz povremeno dolivanje supe.
3. Pred kraj dinstanja dodati pirinač, začiniti po ukusu i kuvati dok pirinač ne bude napola gotov.
4. Pripremljenim filom puniti unutrašnjost paprika, a zatim ih poslagati u nauljenu vatrostalnu posudu i zaliti ostatkom supe.
5. Filovane paprike prekriti folijom i staviti ih u rernu da se peku.
6. Pred kraj pečenja otkriti foliju, dodati prethodno pripremljen rižoto i vratiti u rernu da se jelo zapeče.
Rižoto:
1. Kukuruz obariti u slanoj vodi, paprike sitno iseckati, a mladi luk iseći na kolutove.
3. Zatim dinstati, uz povremeno dolivanje vode po potrebi, dok pirinač ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati kukuruz šećerac, šafran i mešavinu začina po ukusu, te dobro izmešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)