Juneći jezik u sosu od belog vina

Juneći jezik u sosu od belog vina

Autor: | 06/10/2013

0

Sastojci:

  • 1 veći juneći jezik
  • 300 g šampinjona
  • 100 g putera
  • 2 dl pavlake
  • 1 glavica luka
  • 1 kašika rena
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika brašna
  • 3 dl juneće supe
  • začin C, biber

Priprema:

1. Juneći jezik skuvati, oljuštiti i iseći na šnicle debljine 1 cm, šampinjone iseckati na listiće, a luk na režnjeve.

2. U teflonskom tiganju na puteru propržiti crni luk i šampinjone, te dodati supu i ren, pa dinstati dok se tečnost ne prepolovi.
3. U omekšalo povrće dodati pavlaku, kuvani jezik i senf, te dinstati još 15 minuta. Pred kraj kuvanja začiniti po ukusu i zgusnuti hladnom zaprškom (mešavinom vode i brašna).

Izvor: Dobra hrana

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još